Van Hogendorpstraat 139 III

1051 BM Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+19

Omschrijving

Te koop
Het gaat om een sfeervol en zeer goedonderhouden driekamerappartement van 58 m2 gelegen op de derde en deels vierde verdieping. De woonkamer met de open keuken zijn aan de achterzijde gelegen. Vanuit de keuken heeft u toegang tot het zonnige balkon. Aan de voorzijde is de eerste ruime slaapkamer gelegen. Middels een interne trap heeft u toegang tot de bovenste verdieping waar de tweede ruime slaapkamer is.
Het pand dat midden in Staasliedenbuurt staat is in 2010 compleet gerenoveerd.
Het Westerpark ligt om de hoek en naar het Centrum van Amsterdam is het ook maar een paar minuten fietsen.

Indeling
Op de begane grond is de gemeenschappelijke hoofdentree. Via de trap gaat u naar de derde verdieping. U komt binnen in het midden van het appartement. Tegenover de entree is de interne trap die naar de ruime slaapkamer gaat, gelegen op de vierde verdieping. Bij binnenkomst meteen links is de eerste slaapkamer en rechts de badkamer met de douche, wastafel en het toilet. Aan de achterzijde is woonkamer met in de aanbouw de open keuken. Vanuit hier heeft u ook toegang tot balkon dat op het zuidoosten is gelegen.

Stadsdeel Westerpark
Wilt u centraal wonen, en toch een perfecte verbinding hebben met de belangrijkste uitvalswegen? Dan zult u zich in het populaire stadsdeel Westerpark zeker thuis voelen. De Staatsliedenbuurt grenst aan de Jordaan met al zijn leuke winkeltjes, gezellige cafés en bijzondere restaurantjes. De bereikbaarheid is zeer goed, zowel met eigen als openbaar vervoer. Ook voor de dagelijkse boodschappen hoeft u niet ver te lopen.

Ligging
De woning is tussen de Groen van Prinstererstraat en de Fannius Scholtenstraat gelegen, om de hoek van het Van Limburg Stirumplein waar je alle winkels voor de dagelijkse benodigdheden binnen handbereik hebt. Naar het Westerpark is het slechts 5 minuten lopen. Maar ook de Jordaan ligt op een paar fietsminuten afstand voor het bezoeken van de Noordermarkt en de vele restaurants en cafés.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
Er is een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars, waarvan het beheer wordt gevoerd door een professionele partij. Er is een meerjarenonderhoudsplanning aanwezig. Begin 2016 is de voor en achtergevel geschilderd. De servicekosten zijn € 79,66 per maand. Het pand staat op erfpacht grond van de gemeente. De erfpachtcanon is reeds afgekocht tot en met 30-06-2059.
Het pand is in 2010 in appartementsrechten gesplitst. Voor die tijd heeft er een grootschalige renovatie plaatsgevonden aan het hele blok. Alles wat vernieuwd moest worden is in der tijd vernieuwd. De CV ketel van Intergas is een HR ketel uit 2010.
De slaapkamer op de vierde verdieping hoort officieel bij de woonruimte op de derde verdieping. Hiervoor is een omgevingsvergunning verleend.

Naam van de straat
Gijsbert Karel van Hogendorp (1762-1834), liberaal staatsman, pensionaris van Rotterdam. Bereidde met Van der Duyn van Maasdam en Van Limburg Stirum het herstel van Nederlands onafhankelijkheid voor na de val van Napoleon. Voorzitter van de Grondwetcommissie.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 3
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 58 m2
  • Inhoud 186 m3
  • Bouwjaar 1902
  • Ligging aan rustige weg