Van Hogendorpstraat 137 I

1051 BM Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+14

Omschrijving

Te koop
Een zeer sfeervol en praktisch ingedeeld studioappartement van 41 m2. De lichte doorzon studio is in een rustig stukje straat gelegen midden in de Staatsliedenbuurt.
Aan de achterzijde van het appartement is het balkon dat op het zuidwesten is gelegen. Het appartement is nu een grote mooie, goed ingedeelde ruimte. Als de behoefte er is, is er zeer eenvoudig een aparte slaapkamer te creëren.
Het Westerpark ligt om de hoek en naar het Centrum van Amsterdam is het ook maar een paar minuten fietsen.

Indeling
Op de begane grond is de gemeenschappelijke hoofdentree. Via de trap gaat u naar de eerste verdieping. U komt binnen in het middengedeelte van het appartement. Aan uw linkerzijde is de badkamer met het toilet, de wastafel en de douche. Aan de achterzijde is het eetgedeelte van de woning samen met de open keuken met toegang tot het zonnige balkon. Aan de voorzijde is de het woon/slaapgedeelte.

Stadsdeel Westerpark
De woning ligt om de hoek van het Van Limburg Stirumplein nabij de Frederik Hendrikstraat waar je alle winkels voor de dagelijkse benodigdheden binnen handbereik hebt.
Wilt u centraal wonen, en toch een perfecte verbinding hebben met de belangrijkste uitvalswegen? Dan zult u zich in het populaire stadsdeel Westerpark zeker thuis voelen. De Staatsliedenbuurt grenst aan de Jordaan met al zijn leuke winkeltjes, gezellige cafés en bijzondere restaurantjes. De bereikbaarheid is zeer goed, zowel met eigen als openbaar vervoer.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
Er is een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars, waarvan het beheer wordt gevoerd door een professionele partij. Er is een meerjarenonderhoudsplanning aanwezig. Begin 2016 is de voor en achtergevel geschilderd. De servicekosten zijn € 79,- per maand. Het pand staat op erfpacht grond van de gemeente. De erfpachtcanon is reeds afgekocht tot en met 30-06-2059.
Het pand is in 2010 in appartementsrechten gesplitst. Voor die tijd heeft er een grootschalige renovatie plaatsgevonden aan het hele blok. Alles wat vernieuwd moest worden is in der tijd vernieuwd. De CV ketel van Intergas is een HR ketel uit 2010. De ketel is jaarlijks geïnspecteerd.
Naam van de straat
Gijsbert Karel van Hogendorp (1762-1834), liberaal staatsman, pensionaris van Rotterdam. Bereidde met Van der Duyn van Maasdam en Van Limburg Stirum het herstel van Nederlands onafhankelijkheid voor na de val van Napoleon. Voorzitter van de Grondwetcommissie.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 1
  • Slaapkamers 1
  • Woonoppervlakte 41 m2
  • Inhoud 131 m3
  • Bouwjaar 1902
  • Ligging aan rustige weg, in woonwijk