Van Hallstraat 61 bg

1051 GZ Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+13

Omschrijving

Te koop:
Heerlijk startersappartement (46m2) met tuin (25m2) in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Dit praktisch ingedeelde appartement is de ideale start op de woningmarkt in Amsterdam. Fijne ligging, mooie buitenruimte, eigen grond situatie en in een prima staat van onderhoud. Wij leiden u graag rond tijdens een bezichtiging.

Ligging:
De Van Hallstraat ligt midden in de Staatsliedenbuurt, in het (voormalig) stadsdeel Westerpark dat grenst aan de binnenstad van Amsterdam. Een gewilde locatie, waar u rustig wonen kunt combineren met de directe nabijheid van de gezellige Jordaan. Het heerlijke Westerpark ligt op nog geen twee minuten loopafstand en biedt volop recreatieve en culturele mogelijkheden. Het terrein van de Westergasfabriek (een prachtig industrieel monument) is omgevormd tot een cultuurpark en hier vinden vele activiteiten plaats. Binnen enkele minuten bent u op de ringweg A10 en ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. Diverse winkels, cafés en restaurants bevinden zich op loopafstand in de Frederik Hendrikstraat, Limburg van Stirumplein en in de Jordaan, zoals bijvoorbeeld de Noordermarkt.

Indeling:
Eigen entree op de begane grond, hal, nette badkamer met granitovloer, wc , wastafel en inloopdouche. Woonkamer met open hoekkeuken v.v. cv ketel (2002) en wasmachine aansluiting. Middels dubbele deuren heeft men toegang tot de tuin (oost) aan de achterzijde. De slaapkamer is nu open maar kan eenvoudig afgesloten worden.

Vereniging van Eigenaars en Bijzonderheden:
De Vereniging van Eigenaars wordt in eigen beheer gevoerd en is actief. De servicekosten zijn €75,- per maand per appartement. Er is een reserve van ca. €8000,- aanwezig.

Tot slot staat het pand op eigen grond.

Naam van de straat:
Floris Adriaan van Hall (1791 – 1866), Amsterdamse advocaat. Nam als minister van Financiën in 1844 drastische maatregelen ter delging van de enorme staatsschuld. In 1848 leider van de conservatieve oppositie.

Kenmerken

  • Soort woning Benedenwoning
  • Kamers 1
  • Slaapkamers 1
  • Woonoppervlakte 46 m2
  • Inhoud 195 m3
  • Bouwjaar 1910