Spaarndammerdijk 298

1013 ZX

AMSTERDAM

Verkocht

Deel:

Omschrijving

Te koop
Een ruim en licht vierkamerappartement (waarvan drie slaapkamers) van 94 m2 verdeeld over de twee bovenste woonlagen, op de hoek, van een fraai monumentaal complex gelegen in de Spaarndammerbuurt.
Het appartementencomplex (Amsterdamse School stijl) is in 2010 compleet vernieuwbouwd en verkeert daardoor zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde in zeer goede staat.

Omgeving
De dubbele bovenwoning is gelegen tussen de Zaanstraat en de Oostzaanstraat aan de Spaarndammerdijk. In de buurt ligt een schat aan prachtige architectuur en ook het Museum Het Schip, één van de meest toonaangevende bouwwerken van de Amsterdamse Schoolstijl van architect Michel de Klerk.

Tegenover de woning wordt momenteel het hele nieuwe Houthavengebied ontwikkeld. Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen losten, ontstaat nu langzaam een aantrekkelijke eilandenwijk waar Amsterdammers kunnen wonen aan het water. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ.
Voor uw boodschappen kunt u terecht in de winkelstraat, de Spaarndammerstraat. Hier vindt u alles, supermarkten, restaurants, cafés, drogisterijen.

Het Westerpark met cultuurpark Westergasfabriek ligt om de hoek en hier is er voor iedereen wel wat te doen; van sporten tot filmhuis en van ontbijten bij de Bakkerswinkel tot een drankje en lekker eten in Westerliefde. De Haarlemmerstraat, de Jordaan en de gezellige Noordermarkt bevinden zich ook op loopafstand met een ruime keuze uit winkels, restaurants en cafés. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van het Centraal Station en de Ring A10 (binnen enkele auto minuten te bereiken) en daarbij stoppen de bussen lijn 22 en 48 om de hoek.

Indeling
Op de begane grond is het open portiek met de trap naar de eerste verdieping. Hier is de hoofdentree met de brievenbussen en het bellentableau. Via het verzorgde gemeenschappelijke trappenhuis gaat u naar de 3de verdieping waar de entree van het appartement is. Hier is de hal met toegang tot alle vertrekken. Zoals de meterkast, aparte bergkast, eerste ruime slaap/werkkamer, royale en zeer lichte woonkamer, de aparte keuken voorzien van inbouw apparatuur en de cv ketel, het apart toilet met fonteintje, een aparte kast met de wasmachine aansluiting en tot slot de trap naar de vierde verdieping.
Op de vierde verdieping is ook een hal met toegang tot het apart tweede toilet met fonteintje, de badkamer met ligbad, een wastafel en een aparte douche. De overige twee slaapkamers zijn hier ook.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
De VvE wordt professioneel beheerd. De servicekosten voor het appartement zijn €133,85,- per maand. De vereniging van eigenaars is actief en heeft ook een meerjaren onderhoudsplan opgesteld. Er is een financiële reserve aanwezig. De woning staat op grond van de gemeente. De erfpachtcanon is afgekocht tot 31-12-1059.

Naam van de straat
De plaats Spaarndam, ten noordoosten van Haarlem. De naam is afgeleid van de dam in het Spaarne.

Kenmerken

 • Soort woning

  bovenwoning

 • Kamers

  4

 • Slaapkamers

  3

 • Woonoppervlakte

  94 m2

 • Inhoud

  302 m3

 • Bouwjaar

  1919