Schaepmanstraat 3 I

1051 JC Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+16

Omschrijving

Te koop
Een ruim en zeer licht driekamerappartement van 57 m2 met een zonnig balkon dat gelegen is op het zuiden. Het appartement is netjes verzorgd. De woning is gelegen aan een gezellig plein in de Staatsliedenbuurt in stadsdeel West(erpark). Bij het appartement hoort een ruime berging die op de vierde verdieping is gelegen.

Stadsdeel Westerpark
De woning ligt in de nabijheid van het Van Limburg Stirumplein en om de hoek van de Frederik Hendrikstraat waar je alle winkels voor de dagelijkse benodigdheden binnen handbereik hebt.
Wilt u centraal wonen, en toch een perfecte verbinding hebben met de belangrijkste uitvalswegen? Dan zult u zich in het populaire stadsdeel Westerpark zeker thuis voelen. De Staatsliedenbuurt grenst aan de Jordaan met al zijn leuke winkeltjes, gezellige cafés, kruideniers en bijzondere restaurantjes. De Bibliotheek en sportscholen zijn tegenover het appartement gelegen.
De bereikbaarheid is zeer goed, zowel met eigen als openbaar vervoer (tram 3 en tram 10 en bus 21 (CS)).

Indeling
Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u het appartement op de eerste verdieping. Entree, hal met toegang tot alle ruimten, zoals de ruime en lichte woonkamer met de slaapkamer voorzijde. De ruime eetkamer met de open keuken en de openslaande deuren die toegang geven tot het zonnige balkon (zuidwesten) aan de achterzijde. De badkamer is voorzien van een heerlijk ligbad, een wastafel en het toilet. Door de kamer en suitedeuren is er veel kastruimte en is ook de meterkast gesitueerd. Op de vierde verdieping is de ruime berging aan de voorkant van het pand gelegen.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
Er is een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars, waarvan het beheer professioneel wordt begeleid. De servicekosten zijn € 83,85 per maand. In 2016 zijn de daklichten op de zolderverdieping vervangen en in 2015 is al het houtwerk aan de achterkant geschilderd.
De standleiding is vernieuwd in 2010. In de afgelopen jaren zijn de kozijnen aan de voor en achterzijde gedeeltelijk vernieuwd en allemaal voorzien van dubbelglas. Door de hele woning ligt een eikenhoutenvloer. De ondervloer is geïsoleerd.
Het complex is op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam gelegen. De jaarlijkse canon is € 984,27. Het tijdvak loopt t/m 15-09-2061. De algemene erfpachtvoorwaarden van 2000 zijn van toepassing. De canon wordt voor het eerst geïndexeerd op 16-09-2021.


Naam van de straat
Herman Johan A.M. Schaepman (1844-1903), rooms-katholiek priester, staatsman en dichter, hoogleraar aan het Seminarium Rijsenburg. Van 1880 tot 1903 kamerlid (voorstander van uitbreiding kiesrecht en sociale wetgeving). Redacteur van het dagblad “De Tijd”, later van “Het Centrum”. Als dichter een navolger van Bilderdijk en Da Costa.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 3
  • Slaapkamers 1
  • Woonoppervlakte 57 m2
  • Inhoud 187 m3
  • Bouwjaar 1937
  • Ligging vrij uitzicht