Roetersstraat 148

1018 WE Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+16

Omschrijving

Te koop
Een sfeervol en licht driekamerappartement van 70 m2 met liefst drie balkons gelegen op de tweede etage. Het ruimtelijke en zeer praktisch ingedeelde appartement ligt precies tussen het filmhuis Kriterion en de Nieuwe Achtergracht, pal tegenover de Universiteit van Amsterdam.
Het appartementencomplex is eind jaren zeventig gebouwd en staat op eigen grond. Het wordt beheerd en nauwkeurig onderhouden door een actieve Vereniging van Eigenaars.
In de onderbouw is nog een aparte ruime berging aanwezig.

Ligging
De woning is gelegen in de Plantagebuurt in het centrum van Amsterdam.
Alles wat u aan voorzieningen kunt bedenken, is hier in de buurt te vinden zoals:
Albert Heijn, metrostation Weesperplein (metro 51, 53 en 54. Op slechts 2 minuten loopafstand), tramlijn 7, 9 en 10, Artis, Carré, Hortus Botanicus, filmhuis Kriterion (naastgelegen), recht tegenover het UvA-complex Roeterseiiland (o.a. economie en bedrijfskunde, maatschappij- en gedragswetenschappen, rechtsgeleerdheid), de mogelijkheid tot aanleggen van een bootje in de Nieuwe Achtergracht, veel restaurants, goede parkeermogelijkheden.

Indeling
Op de begane grond is de hoofdentree met de brievenbussen en het bellentableau.
Via het ruime trappenhuis gaat u met de trap naar de tweede verdieping, naar de entree van de woning met aan uw rechterhand de meterkast. U komt binnen in de hal. Rechts is de ruime en lichte woonkamer met de open keuken (de keuken is in zeer goede staat en van het merk Bulthaup) aan de achterzijde gelegen. Daarnaast is ook nog een aparte bergkast. Vanuit de woonkamer is aan de voorkant van het complex het eerste balkon te bereiken (oosten). In de hal tegenover de entree is een apart toilet met fonteintje. Daarnaast de ruime badkamer met een heerlijk ligbad, een brede wastafel. De aansluiting van de wasmachine en de droger zijn ook in de badkamer. De eerste ruime slaapkamer is aan de voorkant gelegen met toegang tot het tweede balkon (oosten). De tweede slaapkamer/werkkamer is aan de achterzijde gelegen met een balkon op het westen. Vanuit de straatzijde, links van de hoofdentree bevindt zich een aparte entree voor de bergingen in de onderbouw van het appartementencomplex.

Stadsdeel Centrum, Plantagebuurt
De Plantagebuurt staat bekend als de stille kant van het centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de Oostelijke Binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de Roeterseilandcampus. Hier worden verschillende universiteitsgebouwen gerenoveerd en ook de buitenruimte wordt opnieuw ingericht.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
Er is een gezonde, rijke en actieve Vereniging van Eigenaars. De servicekosten zijn € 106,- per maand. Het appartementencomplex is uit 1979/1980.
Het complex staat op eigen grond.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 3
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 70 m2
  • Inhoud 221 m3
  • Bouwjaar 1980