Oudeschans 54 H

1011 LD Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+14

Omschrijving

Te koop
Het gaat om een lichte studio van ruim 37 m2 gelegen op de begane grond midden in hartje Centrum, aan de Oudeschans. De studio is direct aan de gracht gelegen en door de hoekligging en de vele hoge ramen is er een royale lichtinval en heeft u een prachtig uitzicht over de Oudeschans. De woning is in zeer goede staat en netjes onderhouden.

Ligging
De studio is gelegen aan de voet van de montelbaantorens, op drie minuten afstand van de nieuwmarkt. De oudste en veelzijdigste buurt van Amsterdam en heeft alles wat het zo uniek en beroemd maakt. Historische en culturele bezienswaardigheden; de oudste grachten, monumentale gebouwen en smalle steegjes; gezellige restaurants, cafés en proeflokalen; bijzondere winkels en speciaalzaken; interessante musea, theaters en galerieën. De woning ligt op loopafstand van o.a. het Rokin, Damrak, Nieuwmarkt, Kalverstraat en het Spui. Het openbaar vervoer is direct om de hoek gelegen, zoals het Centraal Station en het metrostation op de Nieuwmarkt.

Indeling
Op de begane grond is de entree van de woning. Aan de voorzijde is het woongedeelte met de open keuken (met inbouwapparatuur) en aan de achterzijde het slaapgedeelte met de badkamer (inloop douche, wastafel en het toilet). Er is een aparte cv kast waar ook de wasmachine aansluiting is.
Onder het hele appartement is de kelder gelegen. De stahoogte is ± 1,50 m.

Vereniging van Eigenaars
De VvE is in eigen beheer. De leden zijn actief en houden alles netjes bij. De servicekosten zijn € 33,- per maand. Begin dit jaar is de buitenkant helemaal geschilderd. En het dak is ook vorig jaar hersteld.

Naam van de gracht
De Oudeschans of Oude Schans, oorspronkelijk Nieuwe Gracht, is een brede gracht in het oostelijk deel van de binnenstad van Amsterdam. De gracht loopt in het verlengde van de Zwanenburgwal via de Sint Antoniesluis (tussen Sint Antoniesbreestraat en Jodenbreestraat) naar het Oosterdok, dat met het IJ verbonden is. Aan de gracht, die men soms de Montelbaansgracht noemt staat de 16e-eeuwse Montelbaanstoren. De gracht vormt de de westelijke oever van het stadseiland Uilenburg op de grens van de Lastagebuurt.

Kenmerken

  • Soort woning Benedenwoning (Appartement)
  • Kamers 1
  • Slaapkamers 1
  • Woonoppervlakte 39 m2
  • Inhoud 141 m3
  • Bouwjaar 1850
  • Ligging aan water, aan rustige weg, in centrum, aan vaarwater