Mercatorstraat 75 III

1056 RA Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+15

Omschrijving

Te koop:
Een heerlijk licht en goed onderhouden driekamerappartement (70m2) verdeeld over twee verdiepingen met een heerlijk en zonnig balkon dat op het westen is gelegen. Het appartement is prettig ingedeeld. Op de derde verdieping ligt de woonkamer (met voormalige zijkamer) aan de voorkant van het pand, de keuken (vernieuwd in 2010) linksachter en de hoofdslaapkamer rechtsachter. Tussen de slaapkamer en de woonkamer is de badkamer (vernieuwd in 2014) gelegen.

Via een vaste trap vanuit de woonkamer is de vierde verdieping te bereiken. Op deze vierde verdieping is een grote kamer gelegen die middels openslaande deuren toegang kan geven naar het nog aan te leggen dakterras. De voorbereidende werkzaamheden zoals het maken van de tekeningen en de toestemming van de VVE zijn reeds uitgevoerd.

Tot slot heeft het appartement een heerlijk vrij uitzicht aan de voorzijde.

Ligging:
Dit appartement is gelegen in een zeer geliefde buurt, direct aan het Eramuspark. In de buurt zijn er leuke cafes, winkels en restaurants, zoals: Buurman en Buurman, White Label Coffee, Things I like Things I Love, Bar Baarsch, Radijs, Café Cook, Frits, Café Zurich, De School en de Marktkantine. Een Dirk v/d Broek, Albert Heijn en Stach bevinden zich allemaal op loopafstand evenals het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat. Voor ontspanning kun je terecht in het prachtige Erasmuspark en het Rembrandtpark. Hier kun je genieten van de zon, een barbecue, livemuziek, een openluchttheater en diverse leuke terrassen. Met de fiets ben je in 10 minuten in de Jordaan en in maximaal een kwartiertje in hartje centrum. Openbaar vervoer verbindingen zijn om de hoek (o.a tram 7, 13), maar ook het metrostation is dichtbij en de ring A10 is heel gemakkelijk te bereiken.

Indeling:
Entree aan de straatzijde, trapopgang naar derde verdieping, entreedeur, hal met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde de woonkamer met opengebroken zijkamer. Keuken linksachter en hoofdslaapkamer rechtsachter, beiden geven toegang tot het balkon (6m2). Tussen woon- en slaapkamer ligt de badkamer. Middels directe trap vanuit woonkamer toegang tot de vierde verdieping bestaande uit een grote kamer (18m2). Vanuit deze kamer toegang tot het nog aan te leggen dakterras (37m2).

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden:
De VvE wordt professioneel beheerd door VVE Beheer Amsterdam. Het betreft een grote VVE. De servicekosten voor het appartement zijn €88,-per maand. De vereniging van eigenaars is zeer actief en er is een MJOP aanwezig.

De woning staat op erfpachtgrond waarvan de canon is afgekocht tot 31-08-2054.

Naam van de straat:
Vlaams aardrijkskundige en cartograaf, wiens eigenlijke naam was Gerard Kremer (1512-1594). Tekende de eerste wereldkaart in cilindrische projectie.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning
  • Kamers 4
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 70 m2
  • Inhoud 182 m3
  • Bouwjaar 1925
  • Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht