Leidsegracht 115 H

1017 ND Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+25

Omschrijving

Te koop
Het gaat om een ruim en sfeervol tweekamerappartement van 72 m2 op de bel-etage, met een eigen opgang en een balkon aan de achterkant op het oosten. De woning is in goede staat en beschikt nog over de rijk bewerkte stucplafonds en alle originele deuren en deuromlijstingen. Vanuit de voorkamer heeft u een geweldig uitzicht over de Leidsegracht.

Ligging
Het appartement is onderdeel van een woningblok van vier huizen dat is gelegen aan een doodlopend stuk van de Leidsegracht en te bereiken vanuit de Marnixstraat. Het hele blok is in 2004 geplaatst op de gemeentelijke monumentenlijst.
Het bevindt zich midden in het Centrum op loopafstand van het Leidseplein, de theaters en bioscopen, het Vondelpark en de gezellige Jordaan. Het appartement is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ook met de auto zijn de Ring A-10 en Schiphol snel te bereiken.

Indeling
Een hardstenen opgang leidt naar het portiek waarin de eigen voordeur van de bel-etage zich bevindt. Hier komt u binnen in een klein portaal met een tochtdeur naar de gang. Aan de rechterzijde van de gang zijn de deuren naar de voor- en achterkamer. Tussen beide kamers zijn nog de oorspronkelijke "en suite" schuifdeuren. Vanuit de achterkamer (nu in gebruik als slaapkamer) komt u via openslaande deuren op het balkon.
Aan de linkerkant van de gang is een berging met meterkast en daarnaast de badkamer met toilet, wastafel en douche. Aan het eind van de gang de gesloten keuken.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
De woning maakt onderdeel uit van een actieve en financieel gezonde VvE. Deze VvE wordt beheerd door een professionele beheerder. De servicekosten zijn € 150,- per maand.
De voorgevel en achtergevel is voorzien van dubbel isolatieglas. De cv ketel van Intergas HR eco is uit 2014.
Het pand staat op eigen grond.


Naam van de gracht
De Leidsegracht maakte deel uit van de uitleg van Amsterdam markeerde de grens tussen de eerste en de tweede fase van de aanleg van de grachtengordel. Tussen 1615 en 1658 was de Leidsegracht de zuidelijke begrenzing van de stad. De gracht kreeg zijn naam in 1658 en is genoemd naar de stad Leiden.

Kenmerken

  • Soort woning Benedenwoning (Appartement)
  • Kamers 2
  • Slaapkamers 1
  • Woonoppervlakte 72 m2
  • Inhoud 260 m3
  • Bouwjaar 1890
  • Ligging aan water, aan rustige weg, in centrum, aan vaarwater