Kostverlorenstraat 2 III

1052 GV Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+7

Omschrijving

Te koop: Een praktisch ingedeeld driekamerappartement van maar liefst 82m2 waarop de koper nog zelf
zijn stempel kan drukken. De zeer royale woonkamer is door de grote raamoppervlakten erg licht en er is zowel aan de voor- als achterzijde toegang tot de balkons.

Het appartement is flink aangepakt en voorzien van een nieuwe (hardhouten) achterpui, stuc- en schilderwerk, leiding- en elektrawerk en cv-ketel. Ondanks deze renovatiewerkzaamheden zijn nog wel de authentieke schouwen behouden gebleven. Daarbij is er nog veel te kiezen voor de koper, om zo het appartement naar eigen zin en smaak af te maken. Het appartement wordt aangeboden zonder keuken, badkamer, deuren en vloerafwerking. Wel zijn alle voorbereidingen hiervoor reeds getroffen en aanwezig.

Kortom, een unieke kans, op een leuke locatie.

Ligging: Alleen het oversteken van de Singelgracht verwijdert van de Jordaan en op slechts 5 minuten fietsen van het stadscentrum. De ringweg A-10 is binnen enkele autominuten bereikbaar. Daarnaast zijn er diverse tram (lijn 3 en 10)- en buslijnen (bus 18 en 21) en is het Centraal Station dichtbij gelegen. Tevens zijn in de directe omgeving diverse winkels te vinden, variërend van supermarkten tot trendy zaken. De bekende Noordermarkt is op loopafstand, evenals het Westerpark. En om de hoek bevindt zich Het Marnix, een modern en multifunctioneel sportcentrum en tevens zwembad.

Westerpark biedt recreatieve en culturele mogelijkheden. Het terrein van de Westergasfabriek, een prachtig industrieel monument, is omgevormd tot het Cultuurpark. Stedelijke vernieuwingsprojecten zorgen ervoor dat het aparte karakter van de buurten blijft behouden terwijl de leef- en werkomgeving wordt aangepast aan hedendaagse normen en wensen.

Indeling: Entree aan straatzijde, trap naar de derde verdieping. Hier komt u binnen in de hal vanwaar er toegang is tot de eerste slaapkamer aan de voorzijde van het pand. Vanuit de hal heeft u toegang tot de prachtige doorzonwoonkamer met aan de achterzijde de half open keuken. De schuifpui aan de voorzijde geeft toegang tot het Franse balkon. De openslaande deuren aan de achterzijde geven toegang tot het balkon dat over de gehele breedte van het pand is gelegen. Aan de achterzijde bevind zich tevens de tweede slaapkamer.

Technische installaties: Het appartement is op 17/01/2011 gesplitst in appartementsrechten. Voor deze splitsing heeft het pand en dus ook alle installaties moeten voldoen aan de strenge gemeentelijke eisen. Tot slot heeft de fundering een code II.

Het appartement is op erfpachtgrond gelegen van de gemeente Amsterdam. De huidige canon bedraagt ca. €60,- per jaar en is vastgesteld t/m 16/04/2030. Dit bedrag is tevens fiscaal aftrekbaar. De VVE wordt in eigen beheer gevoerd, heeft een maandelijkse bijdrage van €50,- en een reserve van ca. €3000,.

Naam van de straat: Naar de Kostverlorenwetering, in 1413 gegraven om een kortere vaarweg te verkrijgen naar de Haarlemmer en Leidse meren. Een verklaring voor de naam Kostverloren zou volgens sommigen zijn, dat deze vaart, die tot 1609 een twistappel is geweest tussen Amsterdam en Haarlem, veel aan procederen heeft gekost.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning
  • Kamers 3
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 82 m2
  • Inhoud 285 m3
  • Bouwjaar 1914