Kostverlorenstraat 15 II

1052 GS Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+26

Omschrijving

Te koop
Het gaat om een licht en sfeervol tweekamerappartement van 46 m2 met een zonnig balkon. De woning heeft een ruime doorzon woon/eetkamer. Het gaat om een kamer en suite met aan weerszijden nog de originele inbouwkasten. Het woongedeelte is aan de voorzijde een de eetkamer aan de achterzijde met aangrenzend de keuken. De kamer en suite kan gesloten worden en beide kamers zijn afzonderlijk toegankelijk.

Ligging
De Kostverlorenstraat ligt tussen de Kostverlorenvaart en het Frederik Hendrikplantsoen in, midden in de Frederik Hendrikbuurt. Het Hugo de Grootplein is slechts op enkele minuten fietsafstand gelegen. Hier is een tal van keuze uit verschillende restaurants, cafés, buurtwinkels en grote supermarkten.
Het hippe stadsdeel Westerpark grenst aan de binnenstad van Amsterdam. Een gewilde locatie, waar u rustig wonen kunt combineren met de directe nabijheid van de gezellige Jordaan. Het heerlijke Westerpark ligt op nog geen 5 fietsminuten afstand. Binnen enkele minuten bent u op de ringweg A10 en ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend.

Indeling
Op de begane grond is de hoofdentree.
Via de trap gaat u naar de tweede verdieping en bevindt zich de entree van de woning. U komt binnen in de hal vanwaar u toegang heeft tot de ruime meterkast met de wasmachine en droger aansluiting. Daarnaast is de badkamer met een douche, een wastafel en het toilet. In de hal bevindt zich een originele inbouwkast waar u goed alle jassen in kwijt kunt. Rechts van de kast is ook een deur naar de woonkamer. Deze wordt nu niet gebruikt.
Vanuit de hal loopt u naar de achterzijde van de woning en komt u binnen in de eetkamer en de open keuken. Hier zijn ook de openslaande deuren naar het balkon. Links achterin is de slaapkamer. Vanuit de eetkamer komt u in de woonkamer aan de voorzijde. Hier zijn ook openslaande deuren naar het Franse balkon.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
De VvE is in eigen beheer. De servicekosten voor het appartement zijn
€ 55,- per maand. In 2014 zijn beide balkons gerenoveerd. Voor nu staat het buitenschilderwerk op de planning, daarvoor is reeds betaald.
Het pand staat op eigen grond!

Naam van de straat
Naar de Kostverlorenwetering, in 1413 gegraven om een kortere vaarweg te verkrijgen naar de Haarlemmer en Leidse meren. Een verklaring voor de naam Kostverloren zou volgens sommigen zijn, dat deze vaart, die tot 1609 een twistappel is geweest tussen Amsterdam en Haarlem, veel aan procederen heeft gekost. De naam Kostverloren komt op verschillende plaatsen in Nederland voor.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 2
  • Slaapkamers 1
  • Woonoppervlakte 46 m2
  • Inhoud 155 m3
  • Bouwjaar 1914