Korte Geuzenstraat 513

1056 KX

AMSTERDAM

Verkocht onder voorbehoud

Deel:

Omschrijving

Te koop: Heel fijn en licht éénkamer appartement (23m2) met een aparte keuken en badkamer. De woonkamer doet tevens dienst als slaapkamer. Dit is mogelijk middels een slaapbank, waardoor er overdag ruimte is voor een kleine zit- én eethoek. De inbouwkasten bieden veel praktische opbergruimte. Vanuit de woonkamer is een deur naar het Franse balkon dat aan de mooie waterkant gelegen is.

De gezamenlijke berging bevindt zich in de onderbouw. Hier bevindt zich eveneens de afgesloten fietsenstalling.

Ligging: De woning is gelegen op een zeer geliefde locatie in de Baarsjes direct grenzend aan het vaarwater van de Kostverlorenvaart. De rustige ligging met het prachtige uitzicht over het water maken deze locatie tot misschien wel het meest gewilde plekje in De Baarsjes. De Korte Geuzenstraat is zeer centraal gelegen op de rand van Oud-West, op slechts enkele minuten fietsen van de geliefde Jordaan en het Westerpark. Bovendien liggen de De Clerqstraat, Kinkerstraat, Ten Katemarkt en de bekende Food- en Filmhallen op korte afstand. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij diverse supermarkten en speciaalzaken in de Jan Evertsenstraat.

Het gebouw: Het pand is rond 1940 gebouwd door architect Pot en was destijds bestemd als woonvoorziening voor alleenstaande vrouwen. Het gebouw had destijds, met vele gemeenschappelijke voorzieningen, al direct een luxe en bijzonder karakter; zo waren er onder meer een gemeenschappelijk restaurant, leeszaal, keuken, en logeerkamers voor gasten. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds een gemeenschappelijke tuin, wasruimte en fietsenberging. De monumentale entree van het gebouw is prachtig gerenoveerd en geeft bij binnenkomst direct een prettige sfeer. De hal waar zij in uitmondt is ruim en heeft een fraaie, symmetrische architectuur. De brede trap naar de eerste verdieping nodigt uit om een kijkje te nemen aldaar. Het casco en dagelijkse onderhoud van het pand wordt door de VVE zeer goed onderhouden en ook de tuinen worden verzorgd.

Vereniging van Eigenaars: De VVE bestaat uit 103 appartementsrechten, is actief en de administratie wordt gevoerd door De Huishouding. De maandelijkse bijdrage is €110,28- p.m. en er is een voorschot stookkosten ter hoogte van €45,- p.m. Het voorschot stookkosten is toereikend en er wordt nagenoeg niets meer bijbetaald. Er is een MJOP aanwezig. Tevens is er een reserve aanwezig. Tot slot is het appartement op gemeentelijke erfpachtgrond gelegen waarvan de canon is vooruitbetaald t/m 30-04-2066.

Kenmerken

 • Soort woning

  bovenwoning

 • Kamers

  1

 • Slaapkamers

  1

 • Woonoppervlakte

  23 m2

 • Inhoud

  78 m3

 • Bouwjaar

  1942

Deze woning bezichtigen?

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

Alle contactgegevens