Knollendamstraat 90

1013 TP Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+15

Omschrijving

Te koop:
Licht en zeer ruim opgezet 3 kamer hoekappartement van ca. 100m² gelegen op de 2e verdieping van een in 2006 gerenoveerd monumentaal pand. Het pand is in de stijl van de Amsterdamse School gerenoveerd en onder andere in de woonkamer zijn die stijlelementen terug te vinden in de mooi gevormde raamkozijnen. Onderscheidend voor dit prachtige appartement is de ligging van de grote (doorzon)woonkamer: op de hoek, met drie raampartijen. Met als gevolg: altijd heerlijk licht. Vanuit de woonkamer is er zicht op de tegenoverliggende zijstraat, dus voor Amsterdamse begrippen vrij zicht.

Omgeving:
De Knollendamstraat is een brede en groene straat zonder doorgaand verkeer en aan het eind van de straat ligt het mooie Spaarndammerplantsoen met grasveld, prachtige bomen en grasveld. Direct om de hoek zijn alle benodigde voorzieningen te vinden. Zo zijn er diverse winkels, bars (Café Mick en De Walvis), restaurants (Zuidlande tot aan de prijswinnende pizza's van Pinsa's) en een grote supermarkt in de Spaarndammerstraat gelegen. Het Westerpark met cultuurpark Westergasfabriek ligt om de hoek en hier is er voor iedereen wel wat te doen; van sporten tot filmhuis en van ontbijten bij de Bakkerswinkel tot een drankje en lekker eten in Westerliefde. De Haarlemmerstraat, de Jordaan en de gezellige Noordermarkt bevinden zich ook op loopafstand met een ruime keuze uit winkels, restaurants en cafés. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van het Centraal Station en de Ring A10 (binnen enkele auto minuten te bereiken) en daarbij stoppen de bussen lijn 22 en 48 om de hoek.

Indeling:
Op de begane grond is de hoofdentree met de brievenbussen en het bellentableau. Via het luxe gemeenschappelijke trappenhuis gaat u naar de tweede verdieping waar de entree van het appartement is. Hier is de hal vanwaar u toegang heeft tot alle vertrekken: CV kast, apart toilet met fonteintje, badkamer met ligbad en een wastafel, grote inpandige berging met een aansluiting voor de wasmachine. Aan de voorkant is de eerste ruime slaapkamer en aangrenzend aan het balkon de tweede ruime slaapkamer. Vanuit de hal loopt u de lichte woonkamer (ruim 45m2) met open keuken binnen. Vanuit de open keuken is het balkon te bereiken dat op het noordwesten is gelegen. Door de hele woning is een mooie eiken houten (lamelparket) vloer gelegd.

Op de begane grond aan de achterzijde van het gebouw is een overdekte en afgesloten gezamenlijke fietsenstalling aanwezig.
Technische installaties:
Het appartementencomplex, Spaarndammercarré, is in 2006 volledig gerenoveerd en onder andere voorzien van een nieuwe (stalen buispaal)fundering, nieuw leidingwerk, zowel vloer- als gevelisolatie, CV combiketel (Remeha HR) en houten kozijnen met dubbele beglazing (draai-kiep ramen). Er is ook een video intercom aanwezig.

Naam van de straat:
Dorp in de Zaanstreek. De straat werd oorspronkelijk benoemd als Derde Spaarndammerdwarsstraat.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning
  • Kamers 3
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 100 m2
  • Inhoud 310 m3
  • Bouwjaar 1920
  • Ligging aan rustige weg