Kinkerstraat 23 III v

1053 DC Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+8

Omschrijving

Te koop: Studioappartement van ca. 30m2 aan de levendige Kinkerstraat. De fundering onder het pand is onlangs geheel vernieuwd. Het appartement behoeft enige investering aan de binnenzijde om het weer geheel aan de huidige maatstaven te laten voldoen. Een heerlijk plekje voor de starter op de Amsterdamse woningmarkt!

Ligging
Centraal gelegen in Oud-West, om de hoek van de Nassaukade en daarmee op steenworp afstand van de Jordaan. Op loopafstand van de Ten Katemarkt waar u 6 dagen per week terecht kunt voor al uw dagelijkse boodschappen. Bij het onlangs geopende 'De Hallen' kunt u naar film, een hapje eten, borrelen of een van de vele lokale winkeltjes bezoeken. Oud-West kenmerkt zich verder door een groot (en groeiend) aanbod aan leuke winkelstraten (Kinkerstraat, Overtoom), restaurants en cafe's. Daarnaast bent u in enkele minuten lopend of op de fiets in het Vondelpark.

Indeling:
Entree aan straatzijde, trappenhuis naar de derde verdieping. Entree appartement, hal met toegang tot alle vertrekken. Keuken aan de linker voorzijde met daarachter de badkamer. Woonkamer aan de rechtervoorzijde met uitzicht op een mooi stukje Kinkerstraat. Slaapgedeelte aan de achterzijde.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
De VvE wordt professioneel beheerd. Er is een reserve voor groot onderhoud in de kas aanwezig. De maandelijkse bijdrage is €100,-. Er is een MJOP aanwezig. Tot slot is de woning op eigen grond gelegen.

Naam van de straat:
Johannes Kinker (1765-1845), dichter en advocaat in Amsterdam en Den Haag, daarna hoogleraar te Luik. Vertaalde werk van Shakespeare en Schiller.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning
  • Kamers 1
  • Woonoppervlakte 30 m2
  • Inhoud 72 m3
  • Bouwjaar 1890
  • Ligging aan drukke weg