John Franklinstraat 71 III

1056 TA Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+19

Omschrijving

Te koop
Het gaat om een sfeervol en goedonderhouden driekamerappartement van 63 m2 gelegen op de derde en deels vierde verdieping met een zonnig balkon op het westen.
Het woongedeelte van de lichte doorzonwoning is aan de voorzijde en de eetkamer aan de achterzijde van het pand. Middels een interne trap is de tweede slaapkamer en de badkamer te bereiken.
Tevens is er nog een ruime zolderkamer met vliering op de vierde verdieping.
Het pand is op eigen grond gelegen.

Ligging
De John Franklinstraat ligt in het hippe stadsdeel De Baarsjes dat grenst aan de binnenstad van Amsterdam. Een gewilde locatie, waar u rustig wonen kunt combineren met de directe nabijheid van de gezellige Jordaan. Binnen enkele minuten bent u op de ringweg A10 en ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. Diverse winkels, cafés en restaurants bevinden zich op loopafstand in de Jan van Galenstraat, Admiraal de Ruijterweg en Jan Evertsenstraat. Het Erasmuspark ligt op nog geen minuut loopafstand.

Indeling
U loopt via het gemeenschappelijke portiek naar de eerste verdieping. Hier bevindt zich de entree naar de woning gelegen op de derde verdieping.
U komt binnen in de hal met toegang tot het apart toilet met fonteintje en de gesloten keuken.
Middels de hal loopt u verder in de doorzon woon/eetkamer. De eethoek is aan de achterzijde gelegen met toegang, middels open slaande deuren, naar het zonnige balkon.
De woonkamer is aan de voorzijde. In het midden van de woonkamer is er toegang tot de eerste slaapkamer. Vanuit de woonkamer gaat er ook een interne trap naar de vierde verdieping waar de tweede slaapkamer is en de badkamer met een ligbad en de wastafel.
Op de vierde en tevens bovenste verdieping is de zolderkamer met vliering gelegen. Deze is te bereiken middels het gemeenschappelijke trappenhuis.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
De VvE wordt professioneel beheerd. De servicekosten zijn € 75,- per maand.
Er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld door de vereniging van eigenaars.
In principe wordt er door de vereniging van eigenaars toestemming gegeven voor het plaatsen van een dakterras, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals het onder andere aanvragen van een omgevingsvergunning bij de gemeente.
Tot slot staat het pand op eigen grond.

Naam van de straat
Sir John Franklin (Spilsby (Verenigd Koninkrijk), 15 april 1786 – nabij King William Island (Canada), 11 juni 1847) was een Britse marineofficier en ontdekkingsreiziger. Hij was Schout bij nacht van de Britse marine (Engels: Rear Admiral). Tijdens zijn laatste expeditie naar het Noordpoolgebied kwamen zijn schepen vast te zitten in het poolijs van de Noordwestelijke Doorvaart die hij in kaart had willen brengen. Het team is nooit aangekomen. De volledige bemanning kwam om. Franklin is gouverneur van Tasmanië geweest. Hij was lid van de Royal Geographical Society.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 3
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 63 m2
  • Inhoud 211 m3
  • Bouwjaar 1932
  • Ligging aan rustige weg