Johannes Verhulststraat 123 II

1071 MZ Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+22

Omschrijving

Te koop
Een heerlijk licht en zeer royaal dubbel bovenhuis van 187 m2 gelegen in stadsdeel Oud Zuid, tussen de Cornelis Schuyytstraat en de Emmastraat. Deze ruime en comfortabele woning bevindt zich op de tweede en derde verdieping en beschikt naast een riante woonkamer over vier werk/slaapkamers. Er zijn vele authentieke details bewaard gebleven en de woning is altijd goed onderhouden.

Ligging
De dubbele bovenwoning is in een uitstekende en rustige buurt gelegen.
In de directe omgeving zijn diverse bezienswaardigheden, winkels en restaurants, zoals bijvoorbeeld Het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het Vondelpark de P.C. Hooftstraat en de Cornelis Schuytstraat. De woning ligt zeer gunstig ten opzichte van de uitvalswegen en is zowel per auto als met het openbaar vervoer (tram 2, diverse bussen) goed bereikbaar.
Het nabij gelegen Station Zuid heeft een snelle verbinding naar Schiphol.

Indeling
Op de begane grond is de eigen opgang. U gaat naar de tweede verdieping en komt in de ruime hal met toegang tot het aparte toilet met fonteintje en de ruime L-vormige woonkamer met ramen over de volle breedte. In de woonkamer bevinden zich originele schouwen waarvan er één een functionerend rookkanaal heeft. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de gesloten keuken.

Vanuit de hal gaat u met de trap naar de derde verdieping. Vanuit hier heeft u toegang tot het apart toilet, de badkamer met een inloopdouche, een ligbad en een dubbele wastafel. Er zijn op deze verdieping vier kamers.
Op dit moment is de indeling: Twee ruime slaapkamers, een werkkamer en een grote inloopkast met daglicht toetreding.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
De Vereniging van Eigenaars bestaat uit twee leden en wordt in eigen beheer gevoerd. De maandelijkse bijdrage is
€100,- Het schilderwerk aan de voor- en achterzijde is in 2012 uitgevoerd, waarbij ook het loodwerk en de shingles zijn vervangen. Het dak is in 2016 vernieuwd. De cv ketel van Daalderop is uit 2009.
Vanaf de begane grond tot de derde verdieping is een stoellift aangebracht.
Tot slot, het pand is op eigen grond gelegen.

Naam van de straat
Johannes Verhulst was een componist en dirigent (1816-1891), schreef missen, ouvertures en liederen. Dirigent van de Caecilea-concerten en van Felix Meritis. Rond 1870 de onbetwiste leider van het muziekleven in Amsterdam.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Dubbel bovenhuis)
  • Kamers 5
  • Slaapkamers 3
  • Woonoppervlakte 187 m2
  • Inhoud 679 m3
  • Bouwjaar 1904
  • Ligging aan rustige weg, in woonwijk