Groen van Prinstererstraat 98 III

1051 ER Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+17

Omschrijving

Te koop
Een ruim ingedeeld en zeer licht driekamerhoekappartement met een extra afgeschermde (werk)ruimte van 85 m2. Het sfeervolle appartement is op de derde verdieping gelegen op de hoek van de Van Beuningenstraat en de Groen van Prinstererstraat. Door de hoekligging en de vele raampartijen is het een heerlijk licht appartement. Het Westerpark ligt om de hoek en naar het Centrum van Amsterdam is het ook maar een paar minuten fietsen.

Indeling
De entree van de woning is op de derde verdieping. Hier komt u binnen in de hal met aan de linkerzijde de eerste ruime slaapkamer. Tegenover de entree is een bergkast waar de wasmachine aansluiting is. Daarnaast de badkamer met een inloopdouche, een wastafel en het toilet. Aan de linker achterzijde is de tweede ruime slaapkamer vanwaar u toegang heeft tot het zonnige balkon en de derde open kamer, die nu wordt gebruikt als werkkamer. Aan de rechterzijde van de woning, over de hele diepte van het appartement, is de geweldig lichte woonkamer met open keuken. Vanuit de open keuken is er ook toegang naar de open kamer. Het is zo ingedeeld dat u een rondje door eigen huis kunt lopen.

Stadsdeel Westerpark
Wilt u centraal wonen, en toch een perfecte verbinding hebben met de belangrijkste uitvalswegen? Dan zult u zich in het populaire stadsdeel Westerpark zeker thuis voelen. De Staatsliedenbuurt grenst aan de Jordaan met al zijn leuke winkeltjes, gezellige cafés en bijzondere restaurantjes. De bereikbaarheid is zeer goed, zowel met eigen als openbaar vervoer. Ook voor de dagelijkse boodschappen hoeft u niet ver te lopen.

Ligging
De woning ligt om de hoek van het Van Limburg Stirumplein waar je alle winkels voor de dagelijkse benodigdheden binnen handbereik hebt. Naar het Westerpark is het slechts 5 minuten lopen. Maar ook de Jordaan ligt op een paar fietsminuten afstand voor het bezoeken van de Noordermarkt en de vele restaurants en cafés.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
Er is een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars, waarvan het beheer in eigen beheer
wordt gevoerd. De servicekosten zijn € 83,33 per maand. Het pand staat op eigen grond. In
2009 is het pand in appartementsrechten gesplitst en derhalve ook verbouwd. De fundering
heeft een code II uit 2009.

Naam van de straat
Guillaume Groen van Prinsterer (1801-1876), staatsman en historicus. Leider van de Antirevolutionairen van 1849 tot 1866.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 4
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 85 m2
  • Inhoud 277 m3
  • Bouwjaar 1912
  • Ligging aan rustige weg, in woonwijk