Geuzenkade 47 III

1056 KM Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+15

Omschrijving

Te koop: Een licht en prettig ingedeeld appartement van 61 m2 gelegen op de derde en vierde verdieping met een groen uitzicht over de bomen en het water van de Kostverlorenvaart. Het appartement heeft een zonnig mooi balkon op het westen en een royaal dakterras van 25 m2 op de vierde verdieping.

De woning is goed onderhouden en in 2009 grondig aangepakt. In die periode is het plafond deels vernieuwd inclusief elektra en isolatie, ook de keuken en badkamer zijn vervangen. De cv- ketel is vernieuwd en naar het balkon gebracht. Tot slot is ook het schilderwerk aan de binnenzijde gedaan en de vloer gelegd. Later zijn de kozijnen aan de voorzijde voorzien van dubbel glas in samenwerking met de andere VVE leden.

Bijzonderheden en Vereniging van Eigenaars: Het appartement heeft een extra potentie om de zolderkamer uit te bouwen tot een grote slaapkamer en deze intern te verbinden met de derde verdieping. De verkoopster heeft reeds toestemming van de VVE en is in het bezit van een omgevingsvergunning voor de realisatie van een directe trap van 3hg naar 4hg waarbij de voormalige bergruimte is omgezet naar woonruimte. Deze vergunning geeft ook toestemming om een uitbouw (ca. 7m2) te realiseren op de vierde verdieping. Zo ontstaat een kamer van maar liefst 15m2 grenzend aan het dakterras en een totaal van 68m2 woonoppervlakte. Daarbij blijft het een heel prettig dakterras (met vergunning aangelegd) van ongeveer 18 m2.

De VVE (4 leden) wordt in eigen beheer gevoerd en functioneert heel goed. Vele grote zaken zijn de afgelopen jaren gerealiseerd. Schilderwerk aan de voorzijde in 2015, schilderwerk achterzijde 2013, dak van het algemene gedeelte 2011 en van het eigen gedeelte 2013. De bodemafdichter in de kruipruimte is vervangen en ook balkons zijn gecoat en zien er weer mooi uit. Het is een financieel gezonde VVE en er is een (kleine) financiële reserve aanwezig. De verhoudingen zijn onderling prettig. Tot slot is het appartement op gemeentelijke erfpachtgrond gelegen, waarvan de canon is afgekocht t/m 2058.

Omgeving: De woning is gelegen in een karakteristieke wijk aan de Kostverlorenvaart in het bruisende stadsdeel De Baarsjes. Hoewel de wijk heerlijk rustig is, liggen hippe (en goede!) restaurants, cafés en winkels voor dagelijkse boodschappen op loopafstand. De binnenstad van Amsterdam is vijf minuten fietsen en binnen vijf minuten zit je in de Jordaan of het Vondelpark. De woning is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de Geuzenkade en voor de deur is er mogelijkheid voor het aanmeren van een boot.

Indeling: Gemeenschappelijk entree aan straatzijde. Via het trappenhuis toegang tot het appartement. Via de entree en de hal is er toegang tot alle vertrekken. De woonkamer en eetkamer zijn aan de voorzijde gelegen. De keuken en slaapkamer zijn aan de achterzijde gelegen en bieden beide toegang tot het balkon. De badkamer beschikt over een bad en wastafel en er is een apart toilet aanwezig. Op de vierde verdieping (nu nog alleen te bereiken via het gemeenschappelijke trappenhuis) bevinden zich de tweede slaapkamer en de toegang tot het dakterras. Hier is de uitbreiding mogelijk middels het realiseren van een dakopbouw a 7m2.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 4
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 61 m2
  • Inhoud 171 m3
  • Bouwjaar 1933
  • Ligging aan rustige weg, beschutte ligging, aan vaarwater