Fagelstraat 68 I

1052 GG Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+15

Omschrijving

Te koop
Een zeer sfeervol en ruimtelijk tweekamerappartement van 45 m2 met een balkon gelegen op de eerste verdieping in een zeer rustige straat in de Frederik Hendrik buurt. De woning is in 2004 gesplitst in appartementsrechten en de keuken is vernieuwd in 2008. De fundering van het pand is hersteld in 2016.
Het appartement is netjes onderhouden en ideaal voor een starter op de woningmarkt.

Ligging
Het appartement ligt midden in het hippe stadsdeel Westerpark dat grenst aan de binnenstad van Amsterdam. Een gewilde locatie, waar u rustig wonen kunt combineren met de directe nabijheid van de gezellige Jordaan. Het heerlijke Westerpark ligt tegen over de woning. Binnen enkele minuten bent u op de ringweg A10 en ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. Diverse winkels bevinden zich op loopafstand.

Indeling
De hoofdentree is op de begane grond. Via het gemeenschappelijke trappenhuis gaat u naar de eerste verdieping. Hier is de entree van de woning. U komt binnen in het halletje waar aan uw linkerhand de ingang naar het toilet is en aan uw rechterhand de meterkast. In de hal is genoeg ruimte voor uw garderobe. Aan de achterkant van de woning is de eetkamer met de half open keuken. Ook is hier de slaapkamer met toegang tot de badkamer (inloopdouche en wastafel). Vanuit alle drie de vertrekken heeft u toegang tot het balkon dat op het noordwesten is gelegen.
Aan de voorzijde is de knusse, doch ruime woonkamer gelegen.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
De VvE is in eigen beheer. De servicekosten zijn € 100,- per maand.
De woning staat op grond van de gemeente. De erfpachtcanon is € 26,- per jaar en loopt tot en met 15 juli 2028. Er heeft funderingsherstel plaatsgevonden in 2016.

Naam van de straat
Gaspar Fagel ('s Gravenhage, 25 januari 1634 - aldaar, 5 december 1688) was raadpensionaris van Holland tussen 1672 en 1688. Fagel was een steunpilaar van Johan de Witt tijdens het Eerste Stadhouderloze Tijdperk, en werkte mee aan het Eeuwig Edict, tot afschaffing van het stadhouderschap.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 2
  • Slaapkamers 1
  • Woonoppervlakte 45 m2
  • Inhoud 136 m3
  • Bouwjaar 1904
  • Ligging aan rustige weg