Bestevaerstraat 273 B

1055 TP Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+25

Omschrijving

Te koop
Het gaat om een ruim en goed onderhouden dubbel bovenhuis van 103 m2 met een zonnig dakterras. Dit sfeervolle en lichte appartement beschikt over twee ruime slaapkamers gelegen op de derde, bovenste verdieping. Ook de badkamer en het dakterras zijn op de derde verdieping gelegen.
De lichte doorzonwoonkamer is samen met de open keuken op de tweede verdieping gelegen met aan de achterzijde een balkon over de hele breedte van het huis.

Ligging
De woning ligt in het hippe stadsdeel Bos en Lommer dat nog geen 10 minuten van de Jordaan is gelegen. Deze dubbele bovenwoning grenst aan de Bos en Lommerweg en de Admiraal de Ruijterweg. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u om de hoek naar de Albert Heijn of kunt u de vele diverse winkels bezoeken aan de Bos en Lommerweg, het Bos en Lommerplein en de Jan Evertsenstraat. Ook voor een ontspannende wandeling in het Erasmuspark of het Westerpark hoeft u niet langer dan 10 minuten te lopen. In de monumentale gebouwen van de voormalige Westergasfabriek bevinden zich diverse populaire cafés, restaurants en galeries. Het hele jaar door vinden er culturele evenementen plaats. Het park kenmerkt zich door een overvloed aan groen en prachtige waterpartijen.
De bereikbaarheid van deze woning is, zowel per openbaar vervoer als met de auto, zeer goed te noemen. Zowel bus- als tramhaltes zijn in de buurt en met de auto is de ring binnen 5 minuten te bereiken.

Indeling
Op de begane grond is de hoofdentree met eigen voordeur. Doordat het hele trappenhuis bij de woning hoort is er veel plek op de eerste verdieping voor al uw garderobe en heeft u geen last van buren op de trap. Via de trap komt u op de tweede verdieping. Hier is de hal met toegang tot een apart toilet met fonteintje, een aparte kast voor de wasmachine en de droger, de meterkast van de woning en de doorzon woonkamer met de open keuken en balkon. Vanuit de hal gaat u middels de trap naar de derde verdieping waar beide ruime slaapkamers en badkamer gelegen zijn. Via de openslaande deuren van de achterste slaapkamer is ook het zonnige dakterras te bereiken. Door de hele woning ligt een nette, lichte eikenhoutenvloer. De woning is geheel voorzien van houten kozijnen met dubbel glas.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
De VvE wordt professioneel beheerd en bestaat uit 10 panden. De servicekosten voor het appartement zijn € 105,- per maand. Er is een goede reserve voor het onderhoud opgebouwd en er is tevens een meerjarenonderhoudsplan aanwezig. In 2017 is zowel de voorzijde als de achterzijde van het pand geschilderd door een erkend schildersbedrijf.
Het pand staat op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De canon is vooruitbetaald tot en met 31 maart 2056.

Naam van de straat
Erenaam, door het zeevolk gegeven aan Maarten Adriaanszoon Tromp en later aan Michiel Adriaanszoon de Ruyter. Letterlijk: beste vader. De naam van de straat werd oorspronkelijk door de gemeente Sloten als Wilhelminastraat vastgesteld.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Dubbel bovenhuis)
  • Kamers 3
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 103 m2
  • Inhoud 333 m3
  • Bouwjaar 1934
  • Ligging aan rustige weg, in woonwijk