Bentinckstraat 89 II

1051 GH Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+17

Omschrijving

Te koop
Een bijzonder driekamerappartement van ca. 81 m2 gelegen in het autovrije gedeelte van de Bentinckstraat (Staatsliedenbuurt/Westerpark). Doordat er twee appartementen horizontaal zijn samengevoegd is de woning en met name de woonkamer zeer ruim te noemen.

Daarbij hoort ook nog veel buitenruimte; een balkon over de gehele breedte aan de achterzijde (maar liefst 11m breed) en deze is bovendien op het zuiden gelegen. De voorzijde van het pand is voorzien van twee Franse balkons, beide met openslaande deuren.

Ligging
Het appartement ligt midden in het hippe (voormalige) stadsdeel Westerpark dat grenst aan de binnenstad van Amsterdam. Een gewilde locatie, waar u rustig wonen kunt combineren met de directe nabijheid van de gezellige Jordaan. Het heerlijke Westerpark ligt op nog geen twee minuten loopafstand. Binnen enkele minuten bent u op de ringweg A10 en ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. Diverse winkels en restaurant bevinden zich op loopafstand, evenals basisscholen en kinderdagverblijven.

Indeling
Op de begane grond is de hoofdentree vanwaar u de trap naar de tweede verdieping neemt.
Entree, hal, met toegang tot alle vertrekken. Prachtig ruime (doorzon)woonkamer van ca. 45 m2 met toegang tot het balkon aan de achterzijde (over de gehele breedte) en openslaande deuren naar het Franse balkon aan de voorzijde. Open keuken voorzien van alle inbouwapparatuur. Badkamer met bad, douche, wastafel, designradiator en wasmachineaansluiting. Apart (zwevend) toilet, ruime berging. Aan de achterzijde de hoofdslaapkamer met toegang tot het balkon. Aan de voorzijde de tweede slaapkamer met openslaande deuren naar het Franse balkon.

Vereniging van Eigenaars en Bijzonderheden
De VvE wordt in eigen beheer gevoerd. Servicekosten zijn €60,- per maand. In november 2016 zijn zowel de voor- als achterzijde, maar ook het trappenhuis en de balkons geschilderd. De reserve is daardoor op dit moment nagenoeg nihil. Er is een MJOP aanwezig.

Tot slot is het pand op eigen grond gelegen.

Naam van de straat
Barend Hendrik Baron Bentinck tot Buckhorst (1753-1830), gouverneur van Overijssel. Moest wegens sympathie met stadhouder Willem V het land verlaten. Speelde een belangrijke rol bij de vestiging van het Koninkrijk in 1813.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning
  • Kamers 3
  • Slaapkamers 2
  • Woonoppervlakte 81 m2
  • Inhoud 253 m3
  • Bouwjaar 1900