Bentinckstraat 36 II

1051 GL Amsterdam  
Deze woning is verkocht

  • Deel:
+8

Omschrijving

Te koop
Een goed onderhouden studioappartement van 36 m2 in een rustige straat van de Staatsliedenbuurt, met om de hoek het Westerpark. De praktisch ingedeelde woning is van veel gemakken voorzien, prima keuken met toegang tot het balkon en de woonkamer aan de achterzijde. Aan de voorzijde is het slaapgedeelte met genoeg ruimte voor een ruime kast. Het pand staat op eigen grond!

Ligging
De woning ligt om de hoek van het Van Limburg Stirumplein en dichtbij de Frederik Hendrikstraat waar je alle winkels voor de dagelijkse benodigdheden binnen handbereik hebt. Naar het Westerpark is het slechts 2 minuten lopen. Maar ook de Jordaan ligt op een paar fietsminuten afstand voor het bezoeken van de Noordermarkt en de vele restaurants en cafés.

Indeling
Gemeenschappelijke entree. Hier neemt u de trap naar de tweede verdieping. Vanuit hier betreedt u de hal. Meteen links is de badkamer met het toilet en de douche. Vanuit de hal komt u binnen in de woonkamer met de open keuken aan de achterzijde van het appartement. Vanuit hier is er ook toegang tot het balkon. Aan de voorzijde van het appartement is het slaapgedeelte dat zeer eenvoudig middels een muur afgescheiden kan worden van de woonkamer. Door de hele woning ligt een grenen houten lak vloer.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
Er is een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars, waarvan het beheer door een professionele beheerder wordt gevoerd. De servicekosten zijn € 75,- per maand. Alle ramen zijn voorzien van dubbelglas.

Naam van de straat
Barend Hendrik Baron Bentinck tot Buckhorst (1753-1830), gouverneur van Overijssel. Moest wegens sympathie met stadhouder Willem V het land verlaten. Speelde een belangrijke rol bij de vestiging van het Koninkrijk in 1813.

Kenmerken

  • Soort woning Bovenwoning (Appartement)
  • Kamers 1
  • Slaapkamers 1
  • Woonoppervlakte 36 m2
  • Inhoud 115 m3
  • Bouwjaar 1901